Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veel nieuwe functies voor Gmail

24-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
google logo 930x520
Gmail ziet er sinds woensdag anders uit. Google is begonnen met het invoeren van nieuwe functies en een nieuw uiterlijk. Het is vooral gericht op zakelijke gebruikers die tijd willen besparen en onnodige handelingen willen voorkomen.

Veel nieuwe functies

Mensen kunnen voortaan bijvoorbeeld een bijlage bekijken zonder dat ze de mail hoeven te openen. Berichten kunnen eenvoudiger worden weggegooid of gearchiveerd. En er is een nieuwe balk aan de zijkant, zodat gebruikers snel naar bijvoorbeeld de Google Agenda kunnen gaan.

Snooze-knop

Een andere nieuwe feature is de snooze-knop, voor op drukke momenten. Een mail wordt dan tijdelijk verborgen ,,zodat die bijvoorbeeld later op de dag weer bovenaan je inbox verschijnt, of wellicht in het weekend'', aldus Google. Ook kan Gmail mensen een herinnering sturen, als ze zelf nog moeten antwoorden op een mail of als de ander nog moet replyen. Als een e-mail mogelijk gevaarlijk is, komt er een grote waarschuwing bij te staan.
Gmail voert ook de 'vertrouwelijke modus in' in. Gebruikers kunnen aangeven dat een e-mail na een bepaalde tijd niet meer te lezen is. Ze kunnen ook voorkomen dat de ontvanger een mail doorstuurt, kopieert, downloadt of uitprint.
Meer dan een miljard mensen wereldwijd gebruiken Gmail. Het is niet bekend hoeveel gebruikers er in Nederland zijn. ANP

Meer over:

google, gmail
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!