Kassa

Veel Nederlandse haatberichten op Facebook

21-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Facebook 930
Nederlandse gebruikers van Facebook zorgen voor een opvallend grote stroom aan berichten met haat, racisme en verwensingen met ziekten als kanker. In Zuid-Europese landen ligt dat aantal bijvoorbeeld veel lager. Dit concludeert de Volkskrant op basis van een Nederlandse moderator die vorig jaar bij Facebook werkte en wiens relaas ondersteund wordt door gelekte e-mails, interne documenten en een collega.
Duizenden meldingen
Dagelijks krijgt het Nederlandse team van moderatoren circa achtduizend meldingen over onder meer discriminerende, racistische en haatdragende berichten, schrijft de krant. Vooral rond Sinterklaas, verkiezingen en demonstraties van de PVV neemt het aantal flink toe.
Onderbemand
Lange tijd was het Nederlandse team, dat varieert van vijf tot acht personen, in 2017 onderbemand, waardoor meldingen van gebruikers in de wachtrij bleven staan en niet beoordeeld werden, zegt de moderator.
Bron: Volkskrant/ANP

Meer over:

facebook
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

lion4
lion422 apr. 2018 - 11:38

Ik ben al een tijdje van FB af en ik voel met steeds beter zonder die flauwekul wat er allemaal op komt, jammer want het had zo leuk kunnen zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!