Kassa

Veel Nederlanders hebben spijt van kleine spaarpot

  •  
17-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sparen spaargeld spaarpot 1127
Ruim een derde van de Nederlanders heeft, met de kennis van nu, spijt dat het de afgelopen jaren niet meer geld achter de hand heeft gehouden om op terug te vallen bij onverwachte gebeurtenissen. Dat meldt platform Wijzer in geldzaken op basis van een onderzoek onder meer dan duizend Nederlanders. Bij jongeren tot en met 34 jaar zegt meer dan de helft liever meer te hebben gespaard om de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden.
Als werkloosheid en faillissementen volgend jaar oplopen, denkt 22 procent van de Nederlanders die nu nog een baan of eigen zaak heeft daar financieel slecht op voorbereid te zijn. Een derde denkt juist goed voorbereid te zijn op werkloosheid of een faillissement als gevolg van de coronacrisis.

Buffer

Het aantal Nederlanders dat het belangrijk vindt om goede financiële voornemens te hebben, ligt dit jaar met 65 procent iets hoger dan twee jaar geleden. Toen vond 55 procent van de Nederlanders dat belangrijk. De meest genoemde goede voornemens zijn sparen voor een buffer en minder onnodige uitgaven doen.
Ook leggen iets meer mensen geld opzij (83 procent) dan twee jaar geleden (78 procent). Toch heeft nog steeds een substantieel deel van de Nederlanders niet genoeg gespaard om 2000 euro op te kunnen brengen als ze volgende maand te maken krijgen met onverwachte kosten. Dat percentage schommelt al enkele jaren rond de 30 procent. ANP

Meer over:

buffer, sparen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!