Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veel mis bij controle vrachtwagenchauffeurs

29-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vrachtwagen_1.jpg
Tijdens een controle van vrachtwagenchauffeurs op tien parkeerplaatsen verspreid over het land zijn zondag diverse misstanden, waaronder uitbuiting, aan het licht gekomen. Zo hadden chauffeurs veel te lang achter het stuur gezeten, werden ze onderbetaald of moesten ze dagenlang in hun cabine doorbrengen in afwachting van een nieuwe opdracht. Dat meldt de Inspectie SZW maandag.
Inspectie
Aan de controles deden ook de Inspectie voor de Leefomgeving en Transport (ILT) en de Nationale Politie mee. De parkeerplaatsen liggen onder meer langs de A20 (Vlaardingen), A13 (Vrijenban en Ruiven) en A16 aan de grens met België (Hazeldonk).
Maandenlang van huis
Chauffeurs zijn vaak maandenlang van huis. Truckers uit Roemenië en Oekraïne verklaarden dat ze niet meer dan 200 tot 400 euro per maand verdienden. Een andere chauffeur gaf te kennen dat hij elke week 75 uur achter het stuur moest zitten van zijn baas. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!