Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veel meldingen over grote WhatsApp-storing: chatten amper mogelijk

25-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
454 keer bekeken
  •  
whatsapp_20221025

Er is sprake van een grote storing bij WhatsApp. Gebruikers melden massaal dat berichten niet of nauwelijks aankomen. Op Allestoringen.nl hebben binnen een half uur tijd circa 120.000 mensen een melding gemaakt, en dat betekent dat we kunnen spreken van een grote storing waar veel mensen last van hebben. Het is niet bekend wanneer de storing is opgelost of wat de storing heeft veroorzaakt.

Update 11.08: De storing is verholpen.

Tegen persbureau Reuters zegt een woordvoerder van Meta (waar WhatsApp onder valt) dat het "bekend is dat mensen problemen ervaren bij het versturen van berichten". Er wordt gewerkt aan het zo snel mogelijk herstellen van WhatsApp.

Wie op Allestoringen.nl kijkt, ziet momenteel dat er vanaf circa negen uur vanochtend een enorme piek ontstaat in het aantal meldingen over WhatsApp. Hieronder een screenshot van de betreffende momentopname.

Het artikel gaat verder na onderstaande afbeelding.

wa_storing_grafiek

Meldingen over een WhatsApp-storing op dinsdag 25 oktober 2022. Screenshot is tussen 09.45 en 10.00 gemaakt.

© Allestoringen.nl

Groepsgesprekken én individuele chats

Het zou volgens RTL Nieuws aanvankelijk vooral gaan over berichten in groepsgesprekken, maar ook berichten in privégesprekken werken kennelijk niet meer. Op Twitter wordt er veel over geklaagd, in ieder geval:

Bron: ANP, RTL Nieuws

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!