Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veel geldleners krijgen spijt

16-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld-groot_46.jpg
Veel mensen krijgen spijt van het sluiten van een persoonlijke lening of het nemen van doorlopend krediet, blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek van het Nibud, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting.
Een op de zestien huishoudens heeft zo'n lening en het gemiddelde bedrag komt uit op 11.400 euro. Uit cijfers van het Bureau voor Krediet Registratie (BKR) blijkt dat ruim 10 procent van de mensen met meer dan 3 leencontracten moeite heeft met het afbetalen van de leningen. Bovendien blijkt uit het onderzoek dat 72 procent van de mensen die meer dan één lening hebben, de leningen als een last ervaart.
Bijna 60 procent van de mensen met een lening had achteraf liever een minder hoog bedrag geleend, aldus het Nibud. Het Nibud ondervroeg vijfhonderd mensen met een geldlening en nog eens vijfhonderd mensen die geen lening hebben. Daaruit komt naar voren dat veel leners zich onvoldoende voorbereiden op wat hun aan rente en aflossing te wachten staat. ANP

Meer over:

lenen, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!