Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Veel animo voor actie studenten in trein

4 mrt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
student930x520
Circa 13.000 studenten hebben tot dusver op Facebook laten weten dat ze de ludieke actie: 'NK trein rijden tijdens de spits' steunen. Die wordt op 8 maart gehouden. Met de actie protesteren de studenten tegen het plan van de NS studenten buiten de spits te laten reizen door de collegetijden aan te passen.
De actie op Facebook is donderdag van start gegaan. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) liet vrijdagmorgen weten dat het de actie steunt. ,,Niemand verplicht studenten niet in de spits te rijden, en zeker niet de NS'', zegt ISO-voorzitter Linda de Nie. ,,Studenten zijn geen derderangs treinreizigers wiens reisrecht zomaar afgenomen kan worden. Veel studenten hebben 's avonds baantjes of andere verplichtingen.
"NS-topman Roger van Boxtel liet deze week weten dat universiteiten en hogescholen hun collegetijden willen aanpassen om de drukte in de spits te verminderen.
Klik hier voor het evenement. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!