Kassa

Veel afhakers door wachtrij BelastingTelefoon

  •  
16-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
252 keer bekeken
  •  
930 x 520 belastingdienst
Bijna 700.000 bellers hebben dit jaar niet eens de wachtrij van de BelastingTelefoon gehaald, omdat het te druk was. In totaal zijn 1,6 miljoen telefoontjes geëindigd zonder dat er iemand bij de BelastingTelefoon werd bereikt, meldt De Telegraaf.
Dat betekent dat een op de vijf telefoontjes nooit zijn weg vond naar een medewerker van de Belastingdienst. Naast de 700.00 bellers bij wie de verbinding werd verbroken, haakten nog eens zo’n 900.000 gefrustreerd af in de wachtrij.

Bezetting

Dat blijkt volgens de krant uit cijfers die de fiscus bijhoudt over de bereikbaarheid van de dienst. Het probleem zit hem in de bezetting van de Belastingtelefoon, meldde staatssecretaris Snel (Financiën) eerder al in antwoorden op Kamervragen. Snel heeft al laten weten zo snel mogelijk 210 fte aan extra mankrachten bij de BelastingTelefoon te willen inzetten.
Bron: De Telegraaf/ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

m.swinkels
m.swinkels18 aug. 2018 - 7:54

Je belt de belasting telefoon op met een voor jouw belangrijke vraag. Je twijfelt namelijk of jouw gedachten over deze vraag wel de juiste is. Je krijgt gelukkig contact met iemand en stelt hem of haar jouw vraag. Het is voor diegene aan de andere kant van de telefoon ook een moeilijke kwestie en die gaat op informatie uit. Ik heb al verschillende keren meegemaakt dat het antwoord dat je krijgt niet helemaal of helemaal niet het juiste antwoord is. De moraal van dit verhaal is dan ook deze geloof niet altijd het antwoord dat je krijgt maar ga naar een belasting deskundige in de publieke sector dat werkt vele malen beter.

1 Reactie
audb
audb20 aug. 2018 - 17:36

Of je krijgt te horen dat je het op internet kan vinden terwijl je als je het opzoekt niet de juiste antwoord vind of heel onduidelijk.

jezus_4865547
jezus_486554717 aug. 2018 - 11:18

Ik heb er gewerkt, maar het is er hel. Het klantcontact is leuk, maar je wordt er stiekem afgeluisterd en constant op je vingers getikt. Wat de ene leidinggevende fantastisch vindt, wordt door de volgende compleet afgemaakt. Eerst een zware opleiding van 9 weken en dan kom je op de afdeling zoals die intern genoemd wordt: intensieve menshouderij. De meesten halen dat echter al niet. In vaste dienst kom je niet, je blijft voor een uitzendbureau werken voor nog geen 12 euro bruto per uur en ze proberen je ook nog steeds te naaien met je uren. Geen wonder dat ze te weinig mensen hebben. Als de staatssecretaris echt iets wil veranderen, geef de medewerkers dan een vaste baan met een fatsoenlijk, marktconform, salaris. Zo hou je je mensen binnen in je organisatie

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!