Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veel afhaalpunten pakketjes gaan alsnog dicht

18-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pakket bezorging distributiecentrum 1127
Honderden winkels met een balie voor pakketjes gaan alsnog dicht, bericht de NOS. Zowel Primera als Audax, eigenaar van Bruna, AKO en The Read Shop, sluit het merendeel van de winkels.
Die mogen openblijven tijdens de lockdown, maar mogen geen producten meer verkopen. Iemand die een pakket ophaalt in de winkel, moet een kraslot of tijdschrift vervolgens bij de supermarkt verderop kopen. "Dat leidt tot vervelende situaties in de winkels", laat een woordvoerder van Audax tegenover de NOS weten. "Het is niet uit te leggen dat ze wel postzegels mogen kopen maar geen ansichtkaart. Dat leidt tot onbegrip. Daarnaast is het economisch ook niet aantrekkelijk zo om open te blijven."

Blokkker en Intertoys brengen zelf pakketjes rond

Blokker gaat eigen personeel inzetten om pakketjes bij klanten aan huis af te leveren. Volgens de winkelketen is dat nodig omdat bezorgdiensten als PostNL overlopen. In het distributiecentrum van Blokker staan nog 18.000 pakketjes die PostNL niet heeft opgehaald. De nieuwe bezorgdienst, Blokker Express, begint vrijdag al. Klanten van Blokker kunnen voortaan kiezen door wie ze hun pakket willen laten afleveren.

Speelgoedketen Intertoys, die net als Blokker onderdeel is van winkelconcern Mirage Retail Group, begint eveneens een eigen bezorgdienst. Met de Lokale Bezorgservice denkt Intertoys een levertijd van 1 tot 2 dagen waar te kunnen maken.

Bronnen: ANP / NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!