Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veel 65-plussers geveld door longontsteking

15-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg_43.jpg
Veel mensen zijn geveld door een longontsteking. Het gaat om meer mensen dan normaal, momenteel zo’n 86 op de 100.000 inwoners tegen zo’n 70 normaal gesproken in de winter. Vooral 65-plussers zijn geveld, meldt het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) donderdag.
Griepepidemie
Het grote aantal longontstekingen komt waarschijnlijk door de griepepidemie waar Nederland sinds zes weken in zit. Longontsteking is een bekende complicatie van griep. Bij de ouderen met longontsteking gaat het vaak om mensen die al een kwetsbare gezondheid hebben.
Opvallend veel 65-plussers
Afgelopen week gingen 139 op de 100.000 inwoners met griepachtige klachten naar de huisarts. De laatste weken waren dat naast de gebruikelijke groep jonge kinderen onder de vijf jaar ook opvallend veel 65-plussers.
Epidemie
Als er twee weken achter elkaar meer dan 51 mensen met griepklachten naar de huisarts gaan, is er sprake van een epidemie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!