Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VEB: zelf beleggen wordt steeds goedkoper

21-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
500-euro_24.jpg
Zelf beleggen via internet is afgelopen jaar goedkoper geworden door nieuwkomer DeGiro. Dat schrijft de Vereniging van Effektenbezitters (VEB) vrijdag in een rapport. DeGiro is flink onder de tarieven van andere online-aanbieders gaan zitten en vooralsnog heeft alleen ING Bank op de komst van de broker gereageerd door de tarieven fors naar beneden te brengen.
Verschillen in service
VEB meldt ook dat er steeds grotere verschillen lijken te komen tussen duurdere en goedkopere online brokers. Die worden veelal bepaald door de service die internetbanken aanbieden. Het gaat onder meer om koersinformatie, gebruiksvriendelijkheid, klantenservice en meer mogelijkheden om het beleggen makkelijker te maken.
'Niet per se meer risico'
De beleggersvereniging concludeert verder dat beleggen bij de goedkopere aanbieders niet per se meer risico's met zich meebrengt. Sommige aanbieders zeggen dat goedkope concurrenten andere inkomensbronnen zoeken, zoals het uitlenen van effecten van klanten aan andere beleggers, het zogenoemde securities lending. Maar DeGiro bezweert dat het uitgesloten is dat klanten moeten bijstorten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!