Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

V&D verzacht loonmaatregel

04-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Untitled-2_04.jpg
Warenhuisketen V&D gaat de aangekondigde loonmaatregel verzachten. De salarisvermindering van het personeel wordt nu in fases ingevoerd over een langere periode. Dit maakte de warenhuisketen woensdag bekend.
Verzachten
Met de loonmaatregelen wil het warenhuis zijn kosten verlagen. De salarisvermindering van 5,8 procent gebeurt in twee stappen: per 1 februari 2015 met 3 procent en vanaf februari 2016 met 2,8 procent. ,,Verder zullen we de maatregel rond de seniorenuren aanmerkelijk verzachten. Verdere invulling hiervan wordt op dit moment bekeken'', aldus een woordvoerster. 
Kort geding
Voor vakbond CNV is een en ander geen reden af te zien van een eerder op de dag aangekondigde kort geding tegen V&D om de salarisverlaging. ,,Het blijft een eenzijdig opgelegd loonoffer van 5,8 procent, ook al gebeurt dat in twee stappen'', aldus CNV-onderhandelaar Martijn den Heijer.
Precedentwerking
Hij wijst ook op de mogelijke precedentwerking. ,,Als wij hiermee akkoord zouden gaan, staat straks de hele retail bij ons op de stoep.''
Lagere uitkering
,,Bovendien geeft V&D geen enkele garantie op behoud van werkgelegenheid. Dat betekent dat als het toch misgaat met V&D de mensen op straat komen te staan met een lagere uitkering'', aldus Den Heijer. Een datum voor het kort geding is nog niet bekend. ANP

Meer over:

diginieuws, v&d
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!