Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

V&D kort salaris met terugwerkende kracht

20-02-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
V_D_21.jpg
V&D heeft de salarissen van zijn 5000 werknemers in februari nog niet verlaagd. De warenhuisketen wil eerst afwachten wat de rechter maandag beslist over de voorgenomen salariskorting. Dat blijkt uit een nieuwsbrief van topman Don Roach aan het personeel.
Als de rechter bepaalt dat V&D de maatregel mag doorvoeren, dan houdt V&D in maart met terugwerkende kracht ook de salarisverlaging van februari in.
Dubbele loonsverlaging
,,Ik dacht dat V&D een fatsoenlijk bedrijf is, maar ik begin daar nu sterk aan te twijfelen. Dit betekent dat het personeel in één maand een dubbele loonsverlaging krijgt. Ik kan mij niet voorstellen dat V&D omvalt als het maart als startpunt zou nemen voor de loonmaatregel'', zegt CNV-bestuurder Martijn den Heijer in een reactie.
Toekomst
V&D zegt dat een salariskorting van 5,8 procent nodig is om de toekomst van de keten veilig te stellen. De bonden vinden de maatregel buitenproportioneel en spanden een kort geding aan, waarin de voorzieningenrechter maandag uitspraak doet.
Akkoord
De warenhuisketen bereikte eerder deze maand een akkoord met de verhuurders van zijn winkelpanden over verlaging van de huren. De banken waren vervolgens bereid de kredietkraan open te houden en aandeelhouder Sun Capital besloot extra kapitaal in V&D te steken. Daarmee werd een faillissement afgewend.
Gevarenzone
Volgens V&D is het verplichte loonoffer het laatste puzzelstukje in het reddingsplan. Als de rechter er een streep doorheen haalt, zouden de afspraken met de andere partijen op losse schroeven komen te staan en V&D weer in de gevarenzone terechtkomen.
De warenhuisketen draait al twintig jaar met verlies. Vorig jaar liep dat verlies op van 42 miljoen euro in 2013 naar 49 miljoen euro. ANP

Meer over:

diginieuws, v&d
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!