Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vaste telefonie groeit door glasvezel

27-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
glasvezel_06.jpg
Het aantal consumenten in Nederland met een vaste telefoonaansluiting is in het derde kwartaal licht gestegen, met 0,1 procent tot ruim 6,1 miljoen lijnen. Na drie kwartalen van krimp groeit de markt weer, vooral door meer aansluitingen via glasvezel en DSL (internet via de telefoonlijn). Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers van onderzoeksbureau Telecompaper.
Terugloop van 5 procent
Het aantal vaste telefoonaansluitingen via internet (VoIP) steeg 0,8 procent tot ruim 5,2 miljoen. Dat compenseerde de terugloop van 5 procent van de conventionele telefoonlijnen (PSTN/ISDN). Telefonie via internet wordt steeds populairder omdat het deel uitmaakt van de voordelige alles-in-eenpakketten die televisie- en telecomproviders aanbieden.
Verzadigingspunt
Kabelnetwerken zijn nog steeds het meest gebruikt voor vaste telefonie. De kabelbedrijven behouden hun marktaandeel maar ze naderen wel een verzadigingspunt, verwacht Telecompaper. De beslissing van UPC en Ziggo om eerder dit jaar te stoppen met gratis telefoneren naar andere UPC- en Ziggo-klanten duidt er op dat zij meer gericht zijn op omzetgroei dan op groei in aantallen aansluitingen, aldus het bureau. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!