Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Varkens in Nood wil accijns op vlees

10 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
varken930x520
Meer dan 67.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder een petitie van Stichting Varkens in Nood voor verandering in de varkenshouderij door accijns op vlees. De stichting overhandigt donderdag de petitie aan staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken).
Volgens de stichting lijden varkens in de Nederlandse varkenshouderij onder in totaal 120 misstanden, zoals doorligwonden, maagzweren, speendiarree en stress.
De petitie is een oproep om de varkenssector te saneren en om te investeren in nieuwe vervangers van vlees. Deze verandering moet volgens de stichting financieel mogelijk gemaakt worden door een accijns op vlees.
De stichting is zelf verrast over de respons. ,,We wisten dat het een onderwerp is dat leeft, maar dit overtreft alle verwachtingen. Het is een duidelijk signaal dat men de misstanden in de varkenshouderij onacceptabel vindt'', stelt directeur Hans Baaij van de stichting.

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!