Kassa

Varkens in Nood verliest zaak tegen supermarkt Dirk

05-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Varkens_930x520
Actiegroep Varkens in Nood heeft een rechtszaak over dierenwelzijn tegen supermarktketen Dirk verloren. De rechtbank in Noord-Holland wees woensdag alle vorderingen af.
Geen overtredingen
De supermarkt werd gedagvaard omdat leveranciers zich niet aan de wet zouden houden bij het produceren van varkensvlees en het houden van vee. De dierenwelzijnsorganisatie eiste dat Dirk op de korte termijn zou stoppen met de inkoop van ,,onrechtmatig geproduceerd vlees'' en overstapt op vlees dat ten minste één ster van het Beter Leven-keurmerk heeft. Volgens de rechter zijn er echter geen overtredingen gepleegd.
Leed in stallen
,,Dirk doet het goed op het gebied van dierenwelzijn en dit vonnis sterkt ons daarin”, reageert Marcel Huizing, directeur Dirk van den Broek. Dirk is volgens hem een van de best scorende supermarkten op het gebied van duurzaam verkocht varkensvlees. Varkens in Nood blijft erbij dat er veel mis is met Nederlandse varkenshouderijen en de manier waarop wordt omgegaan met dieren. Supermarkten zijn volgens de organisatie medeverantwoordelijk voor het leed in varkensstallen.
De actiegroep overweegt in hoger beroep te gaan. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

gewicht
gewicht5 jul. 2017 - 19:03

Ik vind dat de Actiegroep Varkens in Nood de zaak omdraait en probeert de supermarkten de schuld te geven.Niet de supermarkt is verantwoordelijk maar de varkenshouder en vooral de overheid die achterblijft met regelgeving en controle.Men laat economische belangen prevaleren boven het dierenwelzijn.   

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!