Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Varkens in Nood verliest zaak tegen supermarkt Dirk

5 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuut
Varkens_930x520
Actiegroep Varkens in Nood heeft een rechtszaak over dierenwelzijn tegen supermarktketen Dirk verloren. De rechtbank in Noord-Holland wees woensdag alle vorderingen af.
Geen overtredingen
De supermarkt werd gedagvaard omdat leveranciers zich niet aan de wet zouden houden bij het produceren van varkensvlees en het houden van vee. De dierenwelzijnsorganisatie eiste dat Dirk op de korte termijn zou stoppen met de inkoop van ,,onrechtmatig geproduceerd vlees'' en overstapt op vlees dat ten minste één ster van het Beter Leven-keurmerk heeft. Volgens de rechter zijn er echter geen overtredingen gepleegd.
Leed in stallen
,,Dirk doet het goed op het gebied van dierenwelzijn en dit vonnis sterkt ons daarin”, reageert Marcel Huizing, directeur Dirk van den Broek. Dirk is volgens hem een van de best scorende supermarkten op het gebied van duurzaam verkocht varkensvlees. Varkens in Nood blijft erbij dat er veel mis is met Nederlandse varkenshouderijen en de manier waarop wordt omgegaan met dieren. Supermarkten zijn volgens de organisatie medeverantwoordelijk voor het leed in varkensstallen.
De actiegroep overweegt in hoger beroep te gaan. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!