Kassa

Vanavond in Kassa: Misstanden in de kinderopvang

29-10-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
kinderen_goed_groot_03.jpg
Uit een onderzoek blijkt dat er nog steeds veel mis is in de kinderopvang. De controlerende instantie, de GGD, blijkt helemaal niet genoeg mankracht te hebben om controles bij kinderdagverblijven uit te voeren. Gemeenten grijpen niet in. Minister Henk Kamp maakt bij Kassa bekend welke gemeenten hun zaken aangaande kwaliteit en handhaving in de kinderopvang niet op orde hebben. We besteden ook aandacht aan het afronden van belminuten. Helaas zijn dat nog niet overal belseconden zoals was afgesproken. 
Vanavond in Kassa: onvoldoende handhaving en toezicht in de kinderopvang
Minister Henk Kamp maakt zaterdag bekend welke gemeenten hun toezicht- en handhavingstaken niet op orde hebben aangaande de kwaliteit van de kinderopvang in hun gemeenten. Deze lijst van zogenaamde achterblijvende gemeenten is een direct gevolg van een recent onderzoek waaruit is gebleken dat 60% van alle kinderopvanglocaties in Nederland niet voldoen aan de GGD-kwaliteitseisen. Minister Kamp gaat er van uit door het openbaar maken van deze lijst, dat de achterblijvende gemeenten zelf de verantwoordelijkheid nemen om snel in actie te komen en hun toezicht- en handhavingstaken op orde brengen.
Welke providers ronden uw belminuten af?
Vorig jaar liet Kassa zien dat steeds meer telecomproviders gesprekken afronden op een volledige minuut. Niet alleen de eerste belminuut wordt naar boven afgerond, voortaan wordt alles afgerekend in volle minuten in plaats van seconden. Een truc waarmee de providers aanzienlijk meer geld verdienen. Na alle commotie hebben KPN en Vodafone toegezegd dat ze naast het afronden van de belminuten ook abonnementen zullen aanbieden waarbij per seconde wordt afgerekend. Is dat nu, een jaar later, nog steeds het geval?
Kassa is vanavond om
18.55 op de buis, op
Nederland 1 .
Praat mee via Twitter
Meetwitteren over misstanden in de kinderopvang? Heeft u een provider die nog steeds gesprekken afrondt per minuut? Laat ons dan via Twitter weten wat uw ervaringen zijn! Gebruik
#KassaTV  in uw tweet of klik
hier  om gezellig mee te discussiëren! Vanavond niet in de buurt van de televisie? Geen nood! U kunt via deze
pagina de uitzending ook live bekijken. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!