Kassa

Vanaf volgende week twee 'ouderenuurtjes' in de supermarkten

02-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
supermarkt schap 1127
Per volgende week openen supermarkten twee keer per dag een uur de deuren voor ouderen en mensen uit kwetsbare groepen. Bijna alle supers stellen zo'n "ouderenuurtje" in tussen 07.00 en 08.00 uur in de ochtend. Daarnaast wordt een extra uurtje gekozen dat bij de lokale situatie past.
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) gaat het effect van de speciale openingsuren na een week evalueren met de winkels en vertegenwoordigers van ouderen en mensen uit kwetsbare groepen.  De brancheorganisatie wijst er nog eens op dat supermarkten de hele dag open zijn voor iedereen en dat ouderen niet verplicht zijn om tijdens de speciale uren te komen.

'Maatwerk was er al'

Het CBL is niet blij met de plicht die het kabinet de winkels eerder deze week oplegde en noemt het een "overhaast en ondoordacht besluit."
Volgens het CBL werkten honderden supermarkten sinds het begin van de coronacrisis al met speciale openingstijden voor kwetsbare klanten. Ook is er op veel plekken extra service met bijvoorbeeld een lokale bezorgdienst, aldus het CBL. Maar er zijn ook supermarkten die er weer mee zijn gestopt, omdat er in hun buurt geen behoefte aan bleek te zijn. "Het kabinet heeft dit maatwerk genegeerd", aldus de brancheorganisatie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!