Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vanaf vandaag ook vaccinatiebewijs voor mensen zonder bsn

20-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
735 keer bekeken
  •  
coronatoegangsbewijs QR code 1127

Sinds vandaag kunnen ook mensen zonder een bsn-nummer een vaccinatiebewijs laten aanmaken via de GGD. Het gaat hierbij om mensen die voor hun studie of werk in Nederland verblijven, maar daardoor geen bsn-nummer hebben. 

Eerder kon de GGD al handmatig informatie invoeren bij mensen die in het buitenland zijn gevaccineerd én een bsn-nummer hebben. Mensen die in het buitenland gevaccineerd zijn, maar ook geen bsn-nummer hebben, konden geen vaccinatiebewijs aanmaken voor de coronapas.

Daar komt nu verandering in. Vanaf vandaag kunnen mensen zonder bsn-nummer een afspraak maken bij GGD-specialisten in Utrecht of Groningen. 

Buitenlandse vaccinatie moet goedgekeurd zijn

Tijdens de afspraak wordt bekeken in hoeverre de buitenlandse vaccinatieregistratie voldoet aan de Nederlandse eisen. Hierbij is het van belang dat de vaccinatie is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau of de Wereld Gezondheidsorganisatie.

Ook wordt tijdens de afspraak vastgesteld of mensen voor langere tijd in Nederland verblijven. Bijvoorbeeld door middel van een inschrijving bij een onderwijsinstelling of werkgeversverklaring. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!