Kassa

Vanaf vandaag ook vaccinatiebewijs voor mensen zonder bsn

20-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
707 keer bekeken
  •  
coronatoegangsbewijs QR code 1127

Sinds vandaag kunnen ook mensen zonder een bsn-nummer een vaccinatiebewijs laten aanmaken via de GGD. Het gaat hierbij om mensen die voor hun studie of werk in Nederland verblijven, maar daardoor geen bsn-nummer hebben. 

Eerder kon de GGD al handmatig informatie invoeren bij mensen die in het buitenland zijn gevaccineerd én een bsn-nummer hebben. Mensen die in het buitenland gevaccineerd zijn, maar ook geen bsn-nummer hebben, konden geen vaccinatiebewijs aanmaken voor de coronapas.

Daar komt nu verandering in. Vanaf vandaag kunnen mensen zonder bsn-nummer een afspraak maken bij GGD-specialisten in Utrecht of Groningen. 

Buitenlandse vaccinatie moet goedgekeurd zijn

Tijdens de afspraak wordt bekeken in hoeverre de buitenlandse vaccinatieregistratie voldoet aan de Nederlandse eisen. Hierbij is het van belang dat de vaccinatie is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau of de Wereld Gezondheidsorganisatie.

Ook wordt tijdens de afspraak vastgesteld of mensen voor langere tijd in Nederland verblijven. Bijvoorbeeld door middel van een inschrijving bij een onderwijsinstelling of werkgeversverklaring. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Piet Poel
Piet Poel31 okt. 2021 - 16:24

Ik heb een vergelijkbaar probleem. Ik kan geen Corona vaccinatie bewijs / QR code krijgen (Na Covid in Bosnia en een vaccinatie). Mijn Covid kan niet erkend worden omdat ik geen positieve GGD PCR test heb. Ik heb echter een positieve antigentest en een positieve PCR test de volgende dag (in Juli) en bewijs van 11dagen isolatie in een hotel. Het GGD informatie nummer zegt me "gewoon een tweede vaccinatie te gaan halen, wat tegen de aanbeveling van het Ministerie/RIVM/GGD is. Bovendien staat er op de overheids informatie site dat je bij de eerste vaccinatie moet "zeggen" dat je Covid gehad hebt"en dat een vaccinatie voldoende is. Ik ging er dus vanuit dat ik met mijn bewijzen dus geen probleem zou hebben. Wel dus. De overheidsvoorlichting (RIVM neem ik aan) zei niets te kunnen doen en mijn opmerkingen en vragen doorgestuurd te hebben naar het Ministerie dat zich hult in stilzwijgen en zelfs niet laat weten dat ze het bericht hebben ontvangen. Het lijkt erop dat in Vrijdag a.s. geen andere keus heb dan toch (tegen mijn wil en tegen de aanbeveling) een tweede vaccinatie te gaan halen,omdat ik anders niet kan vertrekken naar Nepal waar ik jaarlijk een lange periode doorbreng.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!