Kassa

Vanaf oktober ID-kaart niet meer geldig in Verenigd Koninkrijk

  •  
08-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
paspoort identiteitsbewijs 1127

Inwoners van de Europese Unie kunnen vanaf oktober niet meer met alleen een identiteitskaart naar het Verenigd Koninkrijk, meldt de Britse krant The Telegraph. Als reden hiervoor worden zorgen over veiligheid genoemd.

De brexit wordt door de Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel aangegrepen om de regelgeving te wijzigen. Momenteel mogen mensen uit de Europese Unie met hun identiteitskaart nog het Verenigd Koninkrijk in. Vanaf oktober moeten mensen bij de douane hun paspoort vertonen.

The Telegraph meldt dat de Britse regering vindt dat de identiteitskaarten te eenvoudig na te maken zijn. De regering wil op deze manier voorkomen dat criminelen en terroristen met valse papieren het land binnenkomen. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

marleenvanh
marleenvanh8 jan. 2021 - 11:43

Ja daar heb ik dus ook last van. Mijn ID kaart is geldig tot december 2025. Ik ging voor de corona-ellende, elk jaar (2015, 2016, 2017, 2018, 2019) begin december 5 dagen naar de regio Birmingham om kerstinkopen te doen. Ik logeerde dan bij vrienden en had een leuke korte vakantie. Volgend jaar kan dat dus niet meer tenzij ik voor alleen die 5 dagen een paspoort aanschaf. Het meest frustrerende daarbij is dat voor- en achterkant van mijn ID kaart exact dezelfde info geeft als de eerste pagina van een paspoort en diezelfde ID kaart al 5 jaar goedgekeurd werd bij aankomst op BHX. De gein is wel dat de 'bezoekers' die ze echt niet willen en waar wij (gewone keurige EU burgers die geld komen brengen!!) nu deze last van hebben, TOCH wel komen! Mijn vrienden zijn intelligente remainers, maar al die domme brexiters? Ik hoop dat ze over een paar jaar GRAS VRETEN van ellende!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!