Kassa

Vanaf nu betalen voor ruimbagage KLM-vluchten

20-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
143 keer bekeken
  •  
klm 930x520
Ruimbagage is vanaf deze week niet meer inbegrepen in de prijs op vrijwel alle verre KLM-vluchten. Deze tickets kunnen daardoor gemiddeld 10 tot 15 procent goedkoper worden. De ruimbagage was al stapsgewijs uit de laagste prijzen gehaald tussen Europa en Amerika, maar nu ook (op een paar uitzonderingen na) de rest van de wereld. De wijziging geldt voor zogenoemde 'light-tickets'.
Als je toch een koffer wil inchecken, moet je honderd euro bijbetalen. Alles is nog wel ‘gratis’ in het fles-tarief, maar dat is 150 euro duurder. Er zijn ticketvormen waarbij een ruimkoffer is inbegrepen in de prijs, al is het prijsverschil met de light-tickets dan hoger dan de kofferprijs. Al deze prijswijzigingen worden gedaan vanwege concurrentieoverwegingen. Luchtvaartmaatschappijen hebben het moeilijk. 

Goedkoper

Tickets zonder ruimbagage kunnen zo’n 15 procent goedkoper worden door deze wijziging. De nieuwe maatregel zorgt er echter ook voor dat ruimbagage voor iedereen met een ticket onder de 666 euro duurder wordt. 
Volgens KLM-directeur Kreulen heeft de helft van de passagiers op verre vluchten al alleen handbagage mee. KLM is niet bang dat door deze nieuwe maatregelen er vertraging ontstaat en/of irritaties door geprop met handbagage in de cabine. Europese vluchten zijn namelijk kleiner. 
Bronnen: De Telegraaf en NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

bikker
bikker20 mei 2019 - 16:23

Volgens KLM-directeur Kreulen heeft de helft van de passagiers op verre vluchten al alleen handbagage mee. Dat is gewoon een leugen, waarom staan er dan bij een vlucht uit Azië honderden mensen zich te verdringen bij de bagage band?Als je logisch nadenkt en je gaat bijvoorbeeld drie weken op vakantie in Azië dan heb je niks aan een maatje Postcodeloterij koffertje, of je moet al je kleren over elkaar aantrekken zodat je er uit ziet als Billie of Bessie Turf (wie kent ze nog?).En wat denk je van alle meuk aan nep merkkleding e.d. die bijna iedereen meesjouwt, bergen handel bij elkaar.En wat zal het lekker meuren in het vliegtuig als iedereen 20 paar kleren over elkaar heen trekt.En wat denk je wat er gebeurd bij de veiligheidscontrole, fouillering van een meute stinkende passagiers.En wat denk je van de ruimte in de toch al veel te krappe stoelen.En wat denk je, moet je toevallig schijten, (niets menselijks is ons vreemd) eer dat je 20 broeken omlaag hebt ligt in je laatste broek net de bolus die je in stofzuigerplee wou dumpen.Maar alle gekheid op een stokje, Europa is al jaren bezig om de vliegtarieven transparant te maken, wat ik zou willen is dat alle tickets van alle maatschappijen allemaal inclusief zijn, dus ticket, koffer 20 kg, stoelnummer en ruimbagage in èèn prijs, zo niet dan mag je als maatschappij geen gebruik maken van Europese vliegveldenDan is er net zo goed concurrentie.Nog effe en dan zijn er Europese verkiezingen! Vul de rest zelf maar in.

lopaka
lopaka20 mei 2019 - 13:01

Erg sterk van KLM om de ruimbagage €100 duurder te maken ivm de concurrentie voor mij de reden voor een andere luchtvaart maatschappij te kiezen om naar Mexico te gaan.KLM het ga je goed

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!