Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vanaf eind maart internet in NS-treinen

18-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ns_logo_spoorwegen__05.jpeg
De eerste intercity van de Nederlandse Spoorwegen (NS) met internet aan boord gaat eind volgende maand rijden. De trein zal op diverse routes worden ingezet, zo zei een woordvoerster van het bedrijf donderdag.
De NS wil eind dit jaar ruim een derde van de intercity's met een internetverbinding hebben uitgerust. In totaal gaat het om 173.000 zitplaatsen. Reizigers kunnen in de treinen op een tv-scherm ook actuele reisinformatie zien.
Eind vorig jaar werd al bekend dat voor het internetproject een contract was gesloten met telecombedrijf T-Mobile. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat verstrekt daarbij een subsidie van 15 miljoen euro. Reizigers krijgen via een WiFi-verbinding het internet gratis aangeboden.
De treinen worden met internet uitgerust tijdens reguliere onderhoudsbeurten. Uiteindelijk moeten 1500 treinstellen van de NS internet aan boord krijgen. Bij de eerste intercity gaat het om een ICM-trein, ook wel Koploper genoemd.
ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!