Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vanaf 2025 moeten alle leaseauto's aan de stekker

29-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2278 keer bekeken
  •  
laadpaal laadpalen elektrische auto 1127

Als het aan Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) ligt, zijn alle leaseauto's groen in 2025. Leaserijders kunnen dan bij het uitzoeken van een nieuwe auto alleen nog maar kiezen uit volledig elektrische modellen. Heijnen bereidt regelgeving voor om het zakelijke wagenpark versneld te vergroenen met veel meer stekkerauto’s, meldt de Telegraaf.

De maatregel is volgens bronnen nodig om de CO2-reductiedoelen te halen. Bovendien levert minder verbranding van fossiele brandstoffen ook een positief effect in de stikstofreductieplannen, redeneert het kabinet. "Door de zakelijke autovloot versneld te vergroenen kan een belangrijke stap gezet worden", zegt een goed ingevoerde bron.

Tweedehands markt vergroten

Met het verplicht vergroenen van de zakelijke leasemarkt wil het kabinet op kortere termijn ook de tweedehandsmarkt voor elektrische auto’s vergroten. Die markt loopt vaak voorop, en omdat zakelijke rijders over het algemeen meer kilometers rijden, is het voor hen al snel aantrekkelijk, is de Haagse gedachte.

Bron: De Telegraaf/ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Geboren Amsterdammer
Geboren Amsterdammer29 jun. 2022 - 18:13

En wie gaat de subsidie betalen voor dit plan?

1 Reactie
JannyBoe
JannyBoe30 jun. 2022 - 11:53

Er komt helemaal geen subsidie aan te pas. Het gaat om verplicht vergroenen van de zakelijke leasemarkt middels regels en wetten.

gerardvantol
gerardvantol29 jun. 2022 - 17:51

Het zoveelste onzinnige plan uit de periode Rutte. Laat ze eerst de infrastuctuur op orde brengen. Momenteel is het netwerk al te krap voor alle aanvragen, eerst dit netwerk sterk uitbreiden of eigenlijk verdubbelen. Maar dat zal mama Kaag wel weer te duur vinden.

1 Reactie
JannyBoe
JannyBoe30 jun. 2022 - 12:01

Daar wordt hard aan gewerkt. In 2021 steeg het aantal laadpunten met 30% naar 85000. Als de vergroening van de leasemarkt in 2025 verplicht wordt dan zijn er minimaal 100000+ laadpunten bijgekomen. In 2030 zijn dat er 1,7 miljoen. De aanleg van openbare laadpalen is niet alleen iets van de overheid maar ook van commerciële partijen. Na de aanleg brengen ze uiteraard geld in het laatje. Oftewel, iets meer positieve energie over dit thema graag...

Erikkkk
Erikkkk29 jun. 2022 - 15:57

En de bedrijfsbussen dan...weer een plan waar zoals gewoonlijk niet over nagedacht word.

1 Reactie
JannyBoe
JannyBoe30 jun. 2022 - 6:52

Hoe weet u dat dan dat daar niet over nagedacht wordt? Is dat ergens bekend? Kan natuurlijk best zijn dat er wel over nagedacht wordt maar dat de markt voor elektrische bedrijfswagens nog zo klein is dat men in Den Haag even stopt met daarover nadenken en daar weer mee begint als die markt flink aangetrokken is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!