Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vanaf 2024 kan heel Nederland het rijbewijs online verlengen

07-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4785 keer bekeken
  •  
rijbewijs nederlands 1127

Je rijbewijs online verlengen kan nu in bijna driekwart van de Nederlandse gemeenten. In 250 van de 342 gemeenten hoeven burgers hiervoor niet meer eerst naar een gemeenteloket, meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) woensdag.

Online verlengen scheelt zowel gemeente als inwoner veel tijd

In 2019 startte de RDW een proef met het online verlengen van het rijbewijs. Het doel was om het aanvraagproces voor burgers en gemeenten sneller en eenvoudiger te maken en om fraude tegen te gaan. RDW-projectleider Wim Leutscher: "Inwoners hoeven nog maar één keer naar het gemeentehuis te komen om het op te halen. Dat scheelt zowel gemeenten als hun inwoners veel tijd."

Vanaf 2024 online verlegen van rijbewijs in heel Nederland mogelijk

Minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) bereidt een wetswijziging voor waarmee het online verlengen van rijbewijzen vanaf eind 2024 in heel Nederland mogelijk is. Volgens de RDW maakt ongeveer 30 procent van de burgers in de deelnemende gemeenten momenteel gebruik van de mogelijkheid hun rijbewijs online te verlengen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!