Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vanaf 2023 snelle intercitylijn tussen Breda en Groningen

22-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
152 keer bekeken
  •  
trein 1127
Nederland krijgt er een nieuwe snelle intercitylijn bij. Deze lijn zou vanaf 2023 moeten gaan lopen tussen Breda en Leeuwarden en Groningen.
Tussengelegen haltes op de verbinding zijn Rotterdam, Amsterdam Zuid, Lelystad en Zwolle. De trein gaat 200 kilometer per uur rijden over de hogesnelheidslijn naar Schiphol en met minstens 160 kilometer per uur over de Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle.

Tijdwinst

Door de snelle lijn wordt een rit van Rotterdam naar Groningen en Leeuwarden zo'n vier minuten korter, meldt de NS. Wie van Breda naar Zwolle zal reizen, kan een tijdwinst van dertig minuten verwachten.

Belangrijke stap

Volgens de president-directeur van de NS, Roger van Boxtel, is dit een belangrijke stap waarmee de reistijd tussen de Randstad en Noord-Nederland wordt verkort. De snelle ritten zullen worden uitgevoerd met nieuwe treinen, de ICNG. Daarvan heeft de NS 99 stuk besteld. Deze treinen zullen ook gaan rijden tussen Amsterdam en Breda en tussen Den Haag en Eindhoven. ANP

Meer over:

ns, trein, intercity
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!