Kassa

Vanaf 11 april: niet meer naar de GGD, wel zelftest bij klachten

01-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
159 keer bekeken
  •  
corona zelftest 1127

Het is vanaf 11 april niet meer nodig om een positieve zelftest door de GGD te laten bevestigen, schrijft het AD. Dit is een van de punten die in de langetermijnstrategie voor corona van het kabinet staat. Een zelftest die je thuis doet is dan genoeg.

"Grootschalig testen is in deze fase geen doelmatig instrument meer voor het zicht houden op het virus”, schrijft minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers (D66) vandaag in zijn lange termijn coronabrief aan de Tweede Kamer.

Uitzondering voor sommige de zorginstellingen

De zelftest alleen is straks voldoende om te checken of je corona hebt. Je hoeft dit niet meer aan de GGD te melden. Wel gelden er uitzonderingen voor bijvoorbeeld ziekenhuispatiënten of bewoners van verpleeghuizen. 

Coronapas of herstelbewijs

Je kunt nog wel terecht bij de teststraat als je een buitenlandse coronapas of herstelbewijs nodig hebt. "Er blijft regionale basiscapaciteit in elke GGD-regio”, schrijft minister Kuipers. Uiteindelijk komt er één landelijke basis-PCR-testcapaciteit, waarna het enorme aantal GGD-teststraten dus grotendeels wordt ontmanteld.

Bron: AD

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!