Kassa

Vanaf 10 juli twee weken na vaccinatie wachten voor je kroeg in mag

07-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1098 keer bekeken
  •  
cafe gezelligheid drank bier wijn 1127
Ben je volledig gevaccineerd, dan moet je nog zeker twee weken wachten voordat je weer gaat feesten. Dat heeft demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gezegd. Tot dusver mocht iedereen meteen na de tweede prik - of na één prik met het Janssen-vaccin - weer naar de club of discotheek.
"We zien het aantal besmettingen sterk oplopen", zegt De Jonge. "Dat was deels ook wel te verwachten, maar met deze snelheid is het toch een reden voor zorg en alertheid." De bewindsman benadrukt dat meer bewegingsvrijheid "niet gratis" is.
Daarom kan vanaf zaterdag pas twee weken na volledige vaccinatie een QR-code worden aangemaakt die toegang geeft tot bijvoorbeeld horecagelegenheden en evenementen waar geen 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.

'Wees voorzichtig'

Vaccinatiebewijzen die voor 10 juli zijn gemaakt, blijven geldig. Het ministerie van Volksgezondheid roept mensen die al wel een geldig bewijs hebben maar korter dan 14 dagen geleden zijn geprikt, op voorzichtig te zijn.
De Gezondheidsraad houdt twee weken aan als termijn voor een goede bescherming. Deskundigen waarschuwden de afgelopen week al voor de risico's op een uitbraak als er veel mensen bij elkaar zijn, zonder afstand, terwijl de vaccins nog niet goed genoeg werken. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!