Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vanaf 1 juli 2022 is helm op snorfiets verplicht

01-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3921 keer bekeken
  •  
helm 1127

Vrijdag werd een helmplicht voor snorfietsen aangekondigd. Dit heeft grote gevolgen voor aanbieders van deelscooters. Aanbieders vrezen dat het gebruik van de voertuigen sterk zal teruglopen door de nieuwe regelgeving. Dat meldt BNR.

Het kabinet maakte afgelopen vrijdag bekend dat berijders van snorfietsers vanaf 1 juli 2022 in heel Nederland een helm moeten dragen. Meerdere aanbieders van deelscooters bieden dit soort snorfietsen met een blauw kenteken en een maximale snelheid van 25 kilometer per uur aan.

Kijk naar snelheid bij instellen helmplicht

GO Sharing-directeur Raymond Pouwels denkt dat de helmplicht een enorme barrière gaat vormen voor mensen om van de deelscooters gebruik te maken. Hij wijst erop dat je op een fiets ook geen helm op moet en dat je daarop ook gemakkelijk 25 kilometer per uur haalt. Pouwels vindt het daarom logischer om naar de snelheid te kijken en één lijn te trekken bij de fiets, bakfiets en scooter. "Bij alles dat sneller gaat dan 25 km, moet wel een helm gedragen worden."
Bron: BNR
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!