Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Van 't Hek presenteert glossy tegen helpdesks

30 nov 2010
  •  
leestijd 2 minuten
youp_02.jpg
Met de presentatie van het eenmalige magazine De Help heeft cabaretier Youp van 't Hek dinsdag zijn actie tegen helpdesks van telecom- en andere bedrijven afgesloten. In theater Diligentia in Den Haag bood hij het magazine aan aan vier oppositieleiders uit de Tweede Kamer: Job Cohen (PvdA), Femke Halsema (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66) en Emile Roemer (SP). Ook oud-SP-fractievoorzitter Agnes Kant kreeg een exemplaar.
Van 't Hek noemde de slechte service van helpdesks het ,,legaal naaien van klanten'' en met De Help wil hij dit maatschappelijk verschijnsel aan de kaak stellen.
In oktober kreeg de zoon van Van 't Hek een conflict met telecombedrijf T-Mobile. De cabaretier maakte zich daarover boos in een column in NRC Handelsblad. Ook twitterde Van ''t Hek over zijn ,,de terreur van de heldesks''. Naar aanleiding daarvan kwam een stroom reacties los.
In Diligentia maakte de cabaretier zich voor de verzamelde pers opnieuw boos. Oplichters en Nijenrode-ratten, zo omschreef hij de ,,bedrijsfkundigen'' achter de helpdesks. Als het aan hem ligt, komt er een verbod op wat hij noemde ,,het naaien van de bejaardenberg die ongewenste abonnementen in hun maag krijgen gesplitst''. ,,Als de ouderen dan een helpdesk bellen, moeten ze eerst hun 19-cijferig klantnummer opdreunen.''
De Help is van de makers van NRC Handelsblad, meldt de cover. Het blad staat vol columns en stukjes van Van 't Hek zelf, maar ook van Volkskrant-redacteuren als Bert Wagendorp en Jean-Pierre Geelen. Het hele blad staat in het teken van de vaak hilarische telefoongesprekken met helpdesks. Het tijdschrift kost 4,95. De opbrengst gaat naar Serious Request, de inzamelingsactie van 3FM.
Voor de cabaretier Van 't Hek is de uitgave de afsluiting van zijn actie. Hij heeft het stokje overgedragen aan de politiek. ,,Wij nemen het graag van je over. We gaan kijken of we iets aan kunnen doen'', aldus PvdA-fractieleider Job Cohen. ANP
De afgelopen drie weken heeft Youp van 't Hek een column in Kassa gehad: - Youps kruistocht
- Youp en een bedrijf dat er weer een potje van maakt
- Opbrenst "De Help" naar Serious Request 3FM

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!