Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Van Rijn: ouderen niet vaker mishandeld

03-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oude-vrouw_09.jpg
Het toegenomen aantal meldingen van ouderenmishandeling betekent niet dat er nu steeds meer ouderen worden mishandeld. De stijging van de afgelopen jaren komt vooral omdat het onderwerp bespreekbaar is geworden, onder meer dankzij een actieplan en een publiekscampagne.
Sluiting verzorgingstehuizen
Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven. De PVV maakt zich zorgen over de toename en denkt dat dit komt door de sluiting van verzorgingshuizen en bezuinigingen op de dagbesteding en mantelzorgers. Ouderen worden daardoor kwetsbaarder.
Bewuster en alerter
Maar volgens Van Rijn heeft dat er niets mee te maken. Hij wijst erop dat mensen bewuster en alerter zijn geworden en sneller dan voorheen vermoedens of signalen van ouderenmishandeling doorgeven aan de steunpunten. Dat is volgens hem juist het beoogde gevolg van het beleid.
Onjuiste gegevens
Bovendien spreekt hij tegen dat het om een stijging van 43 procent in de grote steden gaat. In de telling zijn volgens hem onjuiste gegevens meegenomen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!