Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Van Rijn kijkt naar extra maatregelen sportscholen

13-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
thuis sport 1127
Het kabinet is bereid te kijken naar extra maatregelen die sportscholen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat zei minister Martin van Rijn (Medische Zorg en Sport) na een gesprek met vertegenwoordigers van de branche. 
De sportscholen mogen volgens de huidige planning pas weer op 1 september hun deuren openen. De sector is daarover bijzonder teleurgesteld. 

Aanpassingen sportschool

Tijdens het video-overleg verklaarde de fitnessbranche NL Actief met extra stappen de risico's te kunnen verminderen. Volgens een woordvoerder moet daarbij gedacht worden aan bijvoorbeeld aanpassingen van de intensiteit van het sporten, de hoeveelheid mensen die worden toegestaan in een sportschool en het aantal aanwezige apparaten. 
Van Rijn verwacht de lijst met aanvullende maatregelen snel van de branche te ontvangen. De minister zal er dan naar kijken en advies vragen aan het Outbreak Management Team (OMT), het deskundigenteam dat het kabinet adviseert over het coronavirus.

Niet voor 1 juni meer duidelijkheid

Wanneer Van Rijn de sector meer duidelijkheid kan geven, kon hij nog niet zeggen. Wel geeft de minister aan dat het onwaarschijnlijk is dat het voor 1 juni zal zijn.
Eind vorige week stuurden vertegenwoordigers van de vechtsport, krachtsport en fitnessbranche een brandbrief naar het kabinet. Ze vrezen voor hun voortbestaan als ze nog drie maanden dicht moeten blijven. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!