Kassa

Van Dissel: 2 miljoen Nederlanders beschermd tegen coronavirus

  •  
09-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
coronavirus 1127
Volgens RIVM-directeur Jaap van Dissel zijn momenteel circa 2 miljoen Nederlanders beschermd tegen het coronavirus, omdat zij al besmet zijn geweest.
Het is nog niet bekend hoe lang mensen beschermd zijn na een infectie. Sommige mensen raken voor een tweede keer besmet, maar dat is volgens Van Dissel zeldzaam. Dat vertelde de RIVM-baas tijdens een bijpraatsessie in de Tweede Kamer. 

Waarschuwing voor enorme piek

Het aantal besmettelijke personen kan al in de tweede week van januari richting de 300.000 oplopen als we ons niet houden aan de coronamaatregelen met de feestdagen. Daarvoor waarschuwt Van Dissel ook. Momenteel zijn bijna 88.000 mensen besmettelijk.

Vaccineren

Het vaccineren tegen corona start begin januari, hoopt het ministerie van Volksgezondheid. Als 60 tot 70 procent immuun is, spreekt men van groepsimmuniteit. Nu is ruim 10 procent bestand tegen het virus. Omdat corona minder besmettelijk is dan bijvoorbeeld de mazelen, hoeven er minder mensen antistoffen te hebben om groepsimmuniteit te halen. Voor de mazelen ligt die grens rond de 95 procent. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!