Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Van Dam wil geen extra belasting op vlees

26-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vlees1-930x520
Staatssecretaris Martijn van Dam van Landbouw voelt niets voor de invoering van een heffing op dierlijke producten (vlees, kaas, zuivel). Volgens Van Dam is het niet aan de overheid om te bepalen wat de consument op zijn bord legt, zegt hij in de Volkskrant.
Beter Leven
,,Van het nut daarvan ben ik niet overtuigd. Of een pakje kipfilet 2,20 euro kost of 2,50: maakt dat echt zo veel uit? In grote supermarkten kun je sinds een tijdje alleen nog maar varkensvlees kopen met een Beter Leven­ster van de Dierenbescherming. Dan kun je zeggen: dat is nog niet genoeg. Maar het is een betekenisvolle stap. En die wordt door de markt gemaakt. Als ik dat had willen afdwingen, had ik het nooit door de Tweede Kamer gekregen,'' aldus Van Dam in de krant.
Klimaatdoelstelling
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) schreef deze week in een rapport dat als Nederland zijn klimaatdoelstelling wil halen, we minder dierlijke producten zouden moeten eten. Als voorbeeld van een maatregel om de vleesconsumptie terug te dringen suggereerde het RIVM vlees duurder te maken, via een extra belasting. ANP

Meer over:

vlees, belasting, van dam
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

marleenvanh
marleenvanh28 jan. 2017 - 13:26

En dat (samen met vis zuivel en eieren) is/zijn nou de enige voedingsmiddelen waar WEL (en een flinke!!) belasting op zou moeten. Wegens zeer vervuilend EN ONNODIG!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!