Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Valse winactie Albert Heijn gaat rond op WhatsApp en sociale media

21-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94656 keer bekeken
  •  
ah_kerst_winactie

Uit naam van supermarktketen Albert Heijn gaat een valse winactie rond op WhatsApp en sociale media. Je zou in aanmerking komen voor een prijzenpakket en een groot geldbedrag, maar het lijkt te gaan om creditcardfraude.

Daarvoor waarschuwen verschillende mensen op onder andere Twitter. Het gaat om een soort kettingbericht, dus deze zogenaamde winactie verspreidt zich snel.

Creditcardfraude

Wie de link uit het bericht volgt, krijgt een website te zien met enkele elementen uit de Albert Heijn-huisstijl, waaronder het logo. Je kunt zogenaamd 1000 euro winnen, en daar hoef je slechts enkele vragen voor te beantwoorden.

Wat je ook invult, je 'wint' zogenaamd altijd. Om je prijs in ontvangst te nemen, moet je echter creditcardgegevens invullen, zogenaamd ter bevestiging van jouw identiteit. Door dat te doen, sluit je echter ongemerkt een abonnement af op een waardeloze dienst waar maandelijks forse bedragen voor in rekening worden gebracht. Al met al een buitengewoon onverstandig idee.

De link zoals deze te zien is in het voorbeeld is momenteel offline, maar de kans is groot dat een vervangende website alweer in de lucht is. Krijg jij deze winactie doorgestuurd? Doe dan vooral niet mee en stuur de link vooral niet door.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

gerardvantol
gerardvantol23 dec. 2022 - 16:06

emails met dit soort adresseringen in de link, zijn bij mij al weg voor ze goed en wel op het scherm komen. Even de muis over de link halen, zie je naar welkke website wordt doorverwezen. En bovendien gratis iets weggeven bestaat alleen in sprookjes.

Mo Lagerberg
Mo Lagerberg23 dec. 2022 - 9:29

Hoe kom ik er achter of ik nu een abonnement ergens op heb? En ik heb geen bankgegevens opgegeven, dus hoe kan geld worden afgeschreven?

Harres
Harres21 dec. 2022 - 23:50

Als je alleen de 4 vragen hebt ingevuld maar geen persoonlijke gegevens hebt achter gelaten.. is dat dan ook al gevaarlijk?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!