Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Valse boekenbonnen in omloop

04-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boek_10.jpg
Boekhandelaren in de regio Utrecht en Bunnik melden dat sinds kort valse boekenbonnen worden aangeboden. Het gaat tot nu toe om minstens enkele tientallen exemplaren, aldus Pieter-Jan van Es, manager bij de Nederlandse Boekenbon in Bilthoven. De drukker van de bonnen, Joh. Enschedé in Amsterdam, heeft aangifte gedaan, aldus een woordvoerder van het bedrijf.
Controlecode ontbreekt
Het gaat om bonnen die zijn vervaardigd van het echte waardepapier, maar waarop aan de achterkant de controlecode ontbreekt. Het gaat om bonnen met een waarde van 10, 20 en 25 euro. De woordvoerder van Joh. Enschedé wilde niet zeggen of het papier ooit intern is verdwenen of gestolen.
Vervangen door plastic kaart
De papieren boekenbon is ondertussen afgeschaft en vervangen door een plastic cadeaukaart. De oude papieren versie blijft echter ongelimiteerd geldig, aldus Van Es. Zelfs bonnen die nog in het tijdperk van de gulden zijn aangeschaft, kunnen nog voor aankopen worden gebruikt. Boekenbonnen zijn niet eerder op grote schaal vervalst. Wel doken in het verleden af en toe slecht nagemaakte losse exemplaren op.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!