Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Vaker verzoeken om hulp door nieuwe armoede'

16-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hand-ophouden_01.jpg
Door de aanhoudende crisis kloppen gezinnen steeds vaker aan bij het Leger des Heils voor onderdak of andere vormen van hulp. Dat meldde de organisatie maandag.
Nieuwe armoede
,,Het gaat hier om 'nieuwe armoede', dus niet om mensen die al een zwervend bestaan leiden of verslaafden. Het zijn mensen die plotseling hun baan kwijtraken of zzp'ers zonder opdrachten'', aldus een woordvoerder op het hoofdkantoor van het Leger des Heils in Almere.
Moeder met zes kinderen
Afgelopen week dreigde in Leeuwarden een moeder met zes kinderen op straat te belanden. Zondag werd in overleg met burgemeester Ferd Crone een voorlopige oplossing voor het gezin gevonden. Volgens Crone gaat het hier om een gezin dat al twee jaar in beeld is bij hulpinstanties.
Schroom overwinnen
Maar door de duur van de crisis komen nu ook andere mensen in problemen. ,,Dan is hun spaarpotje of de spaarrekening leeg en soms moeten mensen zelfs hun (koop)huis uit'', aldus de woordvoerder. ,,Deze groep mensen is over het algemeen goed te helpen. Ze zijn weerbaar en hebben vaak nog genoeg perspectieven.'' Wel moeten mensen vaak eerst hun schroom overwinnen. ,,Maar als ze bij ons aankloppen, hebben we deze gezinnen in veel gevallen binnen 3 tot 6 maanden weer op de rails.''
Overal
Het Leger des Heils krijgt wel vaker te maken met gezinnen zonder sociaal vangnet. Die kunnen dan niet aankloppen bij familie of vrienden. ,,Dat soort gevallen zien we overal: van noord tot zuid en van oost tot west.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!