Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vaker oorontsteking bij peuters door antibiotica

01-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3623145.jpg
Peuters krijgen vaak opnieuw last van oorontsteking als ze hiervoor antibiotica hebben gehad. Bij zes op de tien kinderen komt de ontsteking binnen 2,5 jaar terug. Daarom pleiten onderzoekers van het UMC Utrecht om het geven van antibiotica zoveel mogelijk te beperken. ,,Misschien beïnvloeden antibiotica het immuunsysteem en worden kinderen daardoor vatbaarder voor nieuwe infecties'', aldus epidemioloog Maroeska Rovers.
Bovendien kan onnodig gebruik tot ongevoeligheid leiden, waardoor toekomstige infecties moeilijker behandelbaar zijn, stellen de onderzoekers. De resultaten van hun studie staan woensdag in het wetenschappelijk tijdschrift British Medical Journal.
Acute oorontsteking komt vaak voor bij jonge kinderen. Kinderen die hiertegen medicijnen kregen, lopen 20 procent meer risico op een nieuwe infectie. Bij patiëntjes die een placebo kregen, kwam de ontsteking in 43 procent van de gevallen terug.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!