Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vakbonden willen meer actie tegen werkloosheid

08-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4708772.jpg
De Europese federatie van vakbonden wil dat de regeringen nog meer geld investeren in de economie in plaats van te praten over bezuinigingen. Vooral voor huidige schoolverlaters moet meer gedaan worden.
De federatie ETUC is zeer bezorgd over het verslechterende aantal banen in Europa. ,,De werkloosheid stijgt snel. Werknemers in risicovolle beroepen en jongeren zijn kwetsbaar, vooral de schoolverlaters die nu een baan zoeken'', aldus de ETUC woensdag in een verklaring.
,,Maar ondanks deze wanhopige situatie, praten de politici vooral over bezuinigingen en hoe ze de groeiende tekorten kunnen beperken. Als ze die kant opgaan, maken ze een slechte situatie nog erger.''
De vakbonden menen dat het voortijdig beeïndigen van economische impulsplannen het vooruitzicht van een herstel de kop indrukt, zoals dat gebeurde in de VS in 1937 en in Japan in 1997. ,,In plaats daarvan vragen we een groter herstelplan, door de excessen van het financiële kapitalisme te beteugelen en meer te doen voor de schoolverlaters.''
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!