Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vakbonden hervatten overleg met V&D

27-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
V_D_24.jpg
De vakbonden hervatten dinsdagavond het overleg met warenhuis V&D over de beoogde loonmatiging. V&D heeft de bonden daarvoor uitgenodigd, zo liet CNV-bestuurder Martijn den Heijer vrijdag weten.
Zonder voorwaarden
,,V&D heeft aangegeven een echt gesprek te willen zonder voorwaarden vooraf'', zegt Den Heijer. ,,Ook wij willen graag weer om de tafel.'' Of dat betekent dat de eis van het loonoffer nu van tafel is, is niet met zoveel woorden gezegd.
Toon
Volgens FNV-bestuurder Niels Suijker zal het een ,,open gesprek zijn, om te kijken waar we nu staan''. Hij zei dat de toon van V&D nu ,,positiever was dan die is geweest''. Suijker ziet de uitnodiging vooral als ,,een start naar meer genormaliseerde gesprekken''.
Loonoffer
De rechter verbood deze week nog een eenzijdig loonoffer bij leden van de vakbonden die bij V&D werken. De warenhuisketen wil een loonsverlaging van bijna 6 procent bij alle medewerkers doorvoeren als onderdeel van een reddingsplan voor het noodlijdende concern.
Hoger beroep
V&D besloot na de uitspraak in het kort geding dat de vakbonden hadden aangespannen om de lonen van alle 5000 medewerkers voorlopig niet te verlagen. Het warenhuis kondigde wel hoger beroep aan tegen de uitspraak. Wanneer dit dient is nog niet bekend.
V&D was vrijdag vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie. ANP

Meer over:

diginieuws, v&d
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!