Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vakbonden hekelen goedkoop doorwerken na AOW

05-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
spaarpot_pensioen_04.jpg
Het kabinetsplan om mensen na hun AOW-gerechtigde leeftijd te laten doorwerken zorgt voor ,,oneerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt''. Dat stellen vakorganisaties FNV, CNV en VCP vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.
Onbegrijpelijk
De bonden vinden het onbegrijpelijk dat het kabinet 65-plussers langer aan het werk wil houden, terwijl ruim 600.000 mensen werkloos thuis zitten. Zij vrezen bovendien voor verdringing van echte banen. 65-plussers zijn voor werkgevers goedkoper dan andere werknemers, omdat er voor hen bijvoorbeeld minder werknemersverzekeringen hoeven te worden betaald. Ook werken zij vaker tegen een lager loon.
'Klap in gezicht'
,,De werkloze 55-plusser krijgt een klap in het gezicht in plaats van steun in de rug door deze maatregel'', stelt CNV-voorzitter Maurice Limmen.
Kritiek
In de Tweede Kamer wordt binnenkort vergaderd over het plan. De Raad van State uitte onlangs ook al kritiek op het wetsvoorstel. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!