Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vakbond maakt zich zorgen over Hudson's Bay

11-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hudson's bay 930x520
Vakbond CNV maakt zich zorgen over het voortbestaan van warenhuisketen Hudson's Bay in Nederland. Bij het bedrijf is een financieel adviseur ingehuurd om de opties voor de vijftien winkels in Nederland te bekijken omdat er niet naar verwachting wordt gepresteerd. Daarbij gaf Hudson's Bay aan mogelijk winkels te gaan sluiten.
CNV-bestuurder Martijn den Heijer vindt de aankondigingen vervelend voor het personeel. Waarschijnlijk zal door de financieel adviseur gekeken worden of het überhaupt nog wel zin heeft om hier actief te zijn, vermoedt de vakbondsman.

'Fors verlies'

Er gaan al langer geruchten dat het bedrijf fors verlies draait in Nederland. Hudson's Bay zit hier pas sinds 2017. De keten trok onder meer in op verschillende locaties waar voorheen winkels van het failliete V&D zaten. Onlangs werd bekend dat zusterketen Saks OFF 5TH deze zomer weer uit Nederland vertrekt.

Veel verandering achter schermen

Achter de schermen verandert er de laatste tijd veel. Vorig jaar fuseerde het Canadese Hudson's Bay zijn activiteiten in Europa met die van het Oostenrijkse Signa. Inmiddels is besloten dat Signa de Europese tak helemaal inlijft, uitgezonderd de Nederlandse winkels. Die gaan weer terug naar Hudson's Bay zelf. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!