Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vakbond eist terugkeer toilet op stoptreinen

04-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ns_logo_spoorwegen__06.jpeg
Het toilet moet terug op de stoptreinen. Het ontbreken van toiletvoorzieningen op de nieuwe Sprinter-treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) is onacceptabel voor treinpersoneel en reizigers. Dit stelt vakbond FNV-Bondgenoten in een brief aan de directie van het spoorbedrijf.
De vervoerder heeft destijds besloten Sprinters zonder toilet te bestellen omdat treinreizigers op korte afstanden vaak geen gebruik van de wc maken en het de NS een aanzienlijke kostenbesparing oplevert. Maar dit is een slecht besluit geweest, aldus de vakbond, die eist dat in de huidige en toekomstige Sprinter-treinen alsnog toiletten komen.
FNV-bondgenoten wijst erop dat NS de klant altijd voorop zet. ,,Maar u gooit nu voor de klant in hoge nood het toilet op slot'', aldus de bond, die stelt dat NS de belangen destijds niet goed heeft afgewogen. De bond wil voor 16 december weten of het spoorbedrijf bereid is de treinen alsnog van toiletten te voorzien, anders zijn ,,acties in allerlei vormen'' te verwachten. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!