Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Vakantiewerk levert minder op door crisis'

13 aug 2009
  •  
leestijd 1 minuten
3512474.jpg
Jongeren zijn redelijk tevreden over het loon dat zij met hun vakantiebaantje verdienen. Toch geeft twee derde aan dat zij vanwege de crisis genoegen nemen met een lager loon om een baantje te krijgen of te houden. Bijna een derde (31 procent) zegt minder te hebben verdiend omdat zij niet zo veel konden werken als ze wilden of als zij in eerste instantie met de werkgever hadden afgesproken.
Dat komt naar voren uit een peiling die FNV Jong zowel online als op de werkplek heeft gehouden onder een paar honderd jongeren.
De vakbond heeft tijdens de zomer jongeren op hun werkplek bezocht. Daar vertelden jongeren spontaan dat zij wel eens of regelmatig een uurtje doorwerkten zonder daarvoor betaald te worden, aldus Jeroen de Glas, voorzitter van de jongerenbond van de FNV. ,,Of dat zij een lager loon hadden geaccepteerd dan ze wilden, omdat ze bang waren geen vakantiebaantje te krijgen.''
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar