Kassa

Vakantievluchten mogelijk van Schiphol naar Lelystad

31-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schiphol_02.jpg
Schiphol gaat mogelijk 1 miljard euro investeren in nieuwe pieren en voorzieningen voor reizigers. Ook zou de luchthaven in Lelystad geschikt gemaakt worden voor vakantievluchten. Het kabinet praat vrijdag over deze plannen, zeggen ingewijden.
Toekomststrategie
Bronnen bevestigen een bericht van de NOS dat Schiphol en KLM een akkoord hebben bereikt over het gebruik dat de vliegmaatschappij maakt van de luchthaven. Ze zijn het eens geworden over een gezamenlijke toekomststrategie die ervoor moet zorgen dat Nederland een toppositie in deze sector behoudt. Investeringen van Schiphol moeten ten goede komen aan KLM, zo is de bedoeling.
Afgesproken is onder meer dat de tarieven die luchtvaartmaatschappijen betalen voor het gebruik van Schiphol, iets omhooggaan.
Lelystad
Vakantievluchten die minder belangrijk zijn voor de mainportfunctie van de luchthaven, zouden op termijn worden overgeplaatst naar Lelystad. Het vliegveld daar moet daar eerst wel geschikt voor worden gemaakt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

keesera
keesera4 mei 2022 - 5:28

Heeft men in Lelystad dan nu wel ‘opeens’ voldoende beschikbare medewerkers? En zijn de te verwachte overlast en beperkingen nu niet langer aan de orde?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!