Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Vakantietijd leidt tot drukte bij Reddingsbrigade

4 aug 2009
  •  
leestijd 1 minuten
4179748.jpg
De reddingsbrigades in Nederland kwamen afgelopen week 887 keer in actie, bijna 130 keer meer dan de week ervoor. In 79 gevallen gingen het om een levensbedreigende situatie. De Reddingsbrigade Nederland maakte maandag de jongste cijfers bekend.
De Reddingsbrigade signaleert een toename van het aantal vermiste kinderen. Afgelopen week werken 77 kinderen met hun ouders of begeleiders herenigd. ,,Door de toegenomen drukte op de stranden en recratieplassen en de daarmee verminderde overzichtelijkheid, verliezen ouderen hun kinderen soms eerder uit het oog'', zegt directeur Raymond van Mourik.
De zee heeft op sommige plaatsen een zeer sterke stroming. Zes kinderen kwamen daarin terecht bij Castricum en raakten totaal in paniek. Het kostte de ervaren strandwachten moeite weer aan land te komen. Ook in Callantsoog werden zes personen uit het water gehaald, nadat vier volwassenen er niet in waren geslaagd twee kinderen uit het water te redden. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis, omdat ze teveel water hadden binnengekregen.
Van Mourik waarschuwt badgasten vooral voor te ver uit de kust zwemmen, onvoldoende getraind gaan zwemmen, dicht bij golfbrekers zwemmen, van bruggen of havenhoofden springen, drank- en drugsgebruik. Hij raadt ouders aan om kinderen extra in de gaten te houden en gebruik te maken van een speciaal polsbandje, waardoor zoekgeraakte kinderen sneller met hun begeleiders herenigd kunnen worden.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar