Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlandse vakantieparken gewaarschuwd voor 'schaduwboekingen'

10-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
178 keer bekeken
  •  
zomervakantie camping 1127
Nederlandse vakantieparken die opnieuw topdrukte verwachten tijdens de zomervakantie, moeten niet te vroeg juichen, zegt het economisch bureau van ABN AMRO. De bank waarschuwt de vakantiebranche voor zogenoemde 'schaduwbezoekers.' 
Daarmee doelt het bureau op mensen die voor de zekerheid een plekje in Nederland reserveren, maar zodra het kan alsnog voor het buitenland zullen kiezen.

Annuleringsvoorwaarden

Dat hoeft niet per sé voor problemen te zorgen, zegt de bank er meteen bij. Zo hebben veel vakantieparken hun annuleringsvoorwaarden al aangescherpt. Bovendien is corona geen geldige reden meer om van een gemaakte boeking af te zien.
Toch denkt ABN AMRO dat versoepelingen ervoor kunnen zorgen dat veel mensen op het laatste moment een vakantie in het buitenland boeken. De bank denkt dat twee derde van de vakantiegangers pas op een laat moment boekt.

Ooster- en zuiderburen

De versoepelingen zorgen mogelijk ook voor voordelen. Zo hebben bijvoorbeeld Duitsers en Belgen ook de wens buiten eigen land op vakantie te gaan. AANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!