Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Vakantiegeld nodig om rond te komen'

06-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_vakantie_04.jpg
Het vakantiegeld gaat niet altijd op aan vakantie. Volgens het economisch bureau van ABN AMRO hebben 16 procent van de Nederlanders dit extraatje plus het geld dat ze jaarlijks terugkrijgen van de Belastingdienst, nodig om rond te komen.
Dit is voornamelijk het geval bij mensen die minder verdienen dan een modaal inkomen (minder dan 35.000 euro bruto per jaar), meldde de bank dinsdag. ABN deed onderzoek naar het gebruik van vakantiegeld.
Een overgrote meerderheid van de ruim 1200 ondervraagden besteedt het bedrag geheel of ten dele aan hun vakantie. Maar 15 procent zet het weg als spaargeld of heeft het nodig voor een grote aankoop of om schulden af te betalen.
Belastinggeld
De bank constateerde verder dat geld ontvangen uit belastingteruggave, ook vaak wordt aangewend om op reis te gaan. Uit het onderzoek blijkt ook dat 40 procent van de werkenden ook zonder vakantiegeld of belastingteruggave op vakantie kan. 30 procent heeft dit geld juist nodig om weg te kunnen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!