Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vaders willen gereedschap maar krijgen verzorgingsproduct.

18-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4319111.jpg
Zondag 21 juni is het weer Vaderdag. Vergelijkingssite BESLIST.nl heeft Nederlanders naar hun mening gevraagd over Vaderdag. Uit het onderzoek blijkt dat vader dit jaar niet krijgt wat hij wenst. 43% zou graag gereedschap willen voor Vaderdag, maar slechts 13% krijgt dit cadeau.
Vaders kunnen over het algemeen toch weer een cadeau verwachten voor Vaderdag. Maar liefst 58% van de respondenten geeft aan een cadeau te kopen.Een verzorgingsproduct is het meest populaire cadeau (33%), gevolgd door eten en drinken (20%). Maar ook ontbijt op bed is populair (19%). Daarnaast is het maken van een tekening of knutselwerk traditioneel populair (10%). Het kopen van het cadeau gebeurt veelal nog in de winkelstraat, slechts 29% koopt het cadeau online. Gemiddeld geeft men 26 euro uit aan een cadeau voor Vaderdag.
Een opvallend resultaat van het onderzoek is dat ruim 12% van de respondenten zegt meer waarde te hechten aan Moederdag dan aan Vaderdag. Slechts 3% hecht meer waarde aan Vaderdag. De rest van de respondenten hecht aan beide dagen evenveel waarde.
Bijna 40% van de vaders zegt dat hij weinig waarde hecht aan Vaderdag, maar dit vooral voor de kinderen viert. Het merendeel van de vaders vindt Vaderdag echter wel een gezellige dag. Ruim 2500 bezoekers werkten mee aan het Vaderdag onderzoek. Het onderzoek is uitgevoerd onder zowel vaders als andere gezinsleden.
Bron: Beslist.nl

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!