Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

UWV ziet verdubbeling van aantal ontslagaanvragen in oktober

02-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ontslagen ontslag stoppen met werk 1127

In oktober 2020 is het aantal ontslagaanvragen verdubbeld ten opzichte van oktober 2019, bevestigt uitkeringsinstantie UWV na eerdere berichtgeving van de Volkskrant.

Voor ruim 4600 vaste werknemers werd door werkgevers ontslag aangevraagd bij het UWV. In september waren dit er nog 2100. Stef Roovers, manager aarbeidsjuridische dienstverlening bij het UVW, stelt dat deze toename te verklaren is door het aflopen van het tweede steunpakket van het kabinet voor bedrijven die door de coronacrisis met omzetverlies kampen.

Meer ontslagaanvragen na verstrijken steunpakket

Na het verstrijken van het eerste steunpakket in juni was er ook sprake van een piek. Toen werd er voor 4470 vaste krachten toestemming voor ontslag aangevraagd. Dat was ruim vier keer zoveel als in 2019. In totaal is tot en met oktober voor 23.438 medewerkers ontslag om bedrijfseconomische redenen aangevraagd bij het UWV. Dat waren er in 2019 in dezelfde periode ruim 11.000.

Bijna een derde van de ontslagaanvragen sinds de uitbraak van het virus komt uit Amsterdam. De meeste aanvragen komen uit de horeca, met bijna 11 procent van het totaal. Ook in de detailhandel (9 procent) vallen veel ontslagen.

Bron: Volkskrant, ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!