Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

UWV ziet verdubbeling van aantal ontslagaanvragen in oktober

2 dec 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ontslagen ontslag stoppen met werk 1127

In oktober 2020 is het aantal ontslagaanvragen verdubbeld ten opzichte van oktober 2019, bevestigt uitkeringsinstantie UWV na eerdere berichtgeving van de Volkskrant.

Voor ruim 4600 vaste werknemers werd door werkgevers ontslag aangevraagd bij het UWV. In september waren dit er nog 2100. Stef Roovers, manager aarbeidsjuridische dienstverlening bij het UVW, stelt dat deze toename te verklaren is door het aflopen van het tweede steunpakket van het kabinet voor bedrijven die door de coronacrisis met omzetverlies kampen.

Meer ontslagaanvragen na verstrijken steunpakket

Na het verstrijken van het eerste steunpakket in juni was er ook sprake van een piek. Toen werd er voor 4470 vaste krachten toestemming voor ontslag aangevraagd. Dat was ruim vier keer zoveel als in 2019. In totaal is tot en met oktober voor 23.438 medewerkers ontslag om bedrijfseconomische redenen aangevraagd bij het UWV. Dat waren er in 2019 in dezelfde periode ruim 11.000.

Bijna een derde van de ontslagaanvragen sinds de uitbraak van het virus komt uit Amsterdam. De meeste aanvragen komen uit de horeca, met bijna 11 procent van het totaal. Ook in de detailhandel (9 procent) vallen veel ontslagen.

Bron: Volkskrant, ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

dolfijnstraa18
dolfijnstraa182 dec 2020 - 15:24

Zo zijn de ondernemers, de ene keer huilen ze krokodillentranen en de steun binnen is, laten ze hun ware gezicht zien.