Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Uur van de waarheid voor klokkenluiderswet

16 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
klok 930x520
De Eerste Kamer stemt dinsdag over de instelling van een 'Huis voor klokkenluiders'. Het wetsvoorstel moet ertoe leiden dat mensen die in hun werksituatie een maatschappelijke misstand aan de orde stellen, worden geholpen en worden beschermd tegen mogelijke tegenwerking of bestraffing door hun werkgever.
Het nieuwe orgaan geeft verder advies maar doet ook onderzoek, zowel in de publieke als private sector.Het voorstel is een initiatief vanuit de Tweede Kamer, van SP, PvdA, D66, GroenLinks, ChristenUnie, Partij voor de Dieren en Kamerlid Norbert Klein. De Tweede Kamer nam het voorstel eind 2013 aan.
Op verzoek van de Eerste Kamer werd het initiatiefvoorstel vorig jaar aangepast. Maar vorige week hadden veel partijen toch nog vragen, die inmiddels schriftelijk zijn beantwoord.
Het is niet duidelijk of het wetsvoorstel een meerderheid haalt in de Senaat. Indiener Ronald van Raak (SP) kan zich niet voorstellen dat het wordt afgewezen. Wel bestaat de kans dat de stemming dinsdag wordt uitgesteld om nog wat zaken te verduidelijken. ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!